آلرژی غذایی


دکتر وحید قبادی دانا فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی:

اگر دچار علائمی مانند خارش گلو، دل درد، کهیر یا بثورات پوستی بعد از خوردن غذا می شوید باید حواستان باشد که ممکن است شما آلرژی غذایی داشته باشید.

اگر بگوییم لیست غذاهای آلرژی زا این ها است این اشتباه است، هر غذایی ممکن است باعث ایجاد آلرژی در هر فردی شود.در یک مثال ساده ممکن است فردی به بادمجان حساس نباشد ، به خربزه حساس نباشد ،به توت فرنگی حساس نباشد اما به گندم حساس باشد. یعنی اگر یک کیلو توت فرنگی بخورد هیچ مشکلی به وجود نیاید اما اگر یک بند انگشت نان که حاوی گندم است استفاده بکند دچار آلرژی شدید غذایی شود. بنابراین آلرژی غذایی یک موضوع اختصاصی است که باید در تست آلرژی مشخص شود و برای آن درمان مناسب در نظر گرفته شود.

در گذشته تنها درمان مورد نظر پرهیز از ماده غذایی بود اما امروزه درمان های جدید به صورت ایمونوتراپی های غذایی هم در نظرگرفته شده است که در مرحله تحقیقات و پژوهش های بالینی در بیمارستان ها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی در حال انجام است.

اما یکی از علائم شدیدی که میتواند برخی از آلرژی های غذایی ایجاد کند آنافیلاکسی هست. یعنی بعد از خوردن یک ماده غذایی به سرعت ظرف چند دقیقه ، چند ثانیه یا حداکثر کمتر از 2ساعت باعث علائم شدید در فرد شود به طوریکه باعث شود او را به بیمارستان منتقل کنند.

چگونه علائمی علائم پوستی مانند قرمز شدن پوست که پوست صورت برافروخته و قرمز شود که به آن میگوییم فلاشینگ یا کهیر های مختلفی روی بدن به صورت گسترده بزند مانند قرمزی ، تورم و خارش و همچنین دچار علائم تنفسی ممکن است فرد شود به صورت تنگی نفس ،سرفه ،خس خس سینه یا علائم گوارشی به صورت اسهال ،دل پیچه ، استفراغ و حالت تهوع و یا باعث افت فشار خون و کاهش سطح هوشیاری در فرد شود که اینها علائم آنافیلاکسی یا واکنش شدید آلرژی نسبت به یک ماده غذایی خاص باشد.

حتما این افراد باید تحت نظر پزشک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی باشند. حتما باید آموزش بیشتر که چگونه پیشگیری کنند و اگر دچار این علائم شدند بلافاصله از داروی اپی نفرین استفاده بکنند و بعد از مصرف یک یا دو نوع دارو های مختلف در کنار اپی نفرین مراجعه به اورژانس داشته باشند و تحت نظر قرار بگیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *